Niemand vreest de Einde der Tijden meer

19 08 2015

2 Petrus 3 Dutch Staten Vertaling

3 Dit eerst wetende, dat in het laatste der dagen spotters komen zullen, die naar hun eigen begeerlijkheden zullen wandelen, 4 En zeggen: Waar is de belofte Zijner toekomst? Want van dien dag, dat de vaders ontslapen zijn, blijven alle dingen alzo gelijk van het begin der schepping. 5 Want willens is dit hun onbekend, dat door het woord Gods de hemelen van over lang geweest zijn, en de aarde uit het water en in het water bestaande; 6 Door welke de wereld, die toen was, met het water van den zondvloed bedekt zijnde, vergaan is. 7 Maar de hemelen, die nu zijn, en de aarde, zijn door hetzelfde woord als een schat weggelegd, en worden ten vure bewaard tegen den dag des oordeels, en der verderving der goddeloze mensen.

 

Gefaalde Einde der Tijden

amsterdam – Het is absoluut niet de eerste keer dat het ‘Einde der Tijden’ is voorspeld. Het voorspellen van verdoemenis begon al ver voor de jaartelling van de Romeinen. Het jaar 2000 is zelfs niet het eerste millennium waarbij een doemsdag werd voorspeld, want 1 januari 1000 was ook al het Einde der Tijden. Maar elke keer draait de wereld nog steeds zoals het miljoenen jaren geleden al deed.

Hierbij een overzicht van de meest bekende voorspellingen van doemsdagen:

2012 Maya Kalender

De meest bekende doemsdag die werd voorspeld en in ons geheugen staat gegrifd, is de apocalyps die zou plaatsvinden op de dag dat de Maya kalender eindigde. Dit was 21 of 23 december 2012.

Entertainmentbranche was er destijds ook als de kippen bij, want op basis van fictie is in de film 2012 te zien hoe de wereld dan zou eindigen. In de film kwam het einde doordat de kern van de aarde te snel opwarmde. Gelukkig is dat ook nog niet gebeurd.

Mayadeskundigen verklaarden dat het einde van de kalender verkeerd werd geïntrepreteerd. Volgens de westerse cultuur is het te vergelijken met het einde van een millenium, zoals het jaar 2000.

 

2000 Millennium

De grootste angst die er in de jaren ’90 heerste, was dat de computers zouden crashen, omdat het jaartal niet meer zou worden weergegeven. Een enorm computervirus zou alle computers vernietigen. Daarnaast waren er veel profeten over de hele wereld die voorspelden dat de wereld in brand zou staan.

In Uganda hebben leiders van een religieuze groep meer dan duizend mensen opgeroepen om zelfmoord te plegen, omdat de apocalyps op 1 januari 2000 niet uitkwam.

www.telegraaf.nl

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: