De Dagen Zullen Ingekort Worden

20 03 2012

Marcus 13
19 Want die dagen zullen zulk een verdrukking brengen als er niet geweest is van het begin der schepping, die God geschapen heeft, tot nu toe, en ook nooit meer wezen zal. 20 En indien de Here die dagen niet had ingekort, zou geen vlees behouden worden, doch ter wille van de uitverkorenen, die Hij heeft uitverkoren, heeft Hij die dagen ingekort.

Deze tekst doet mij soms nadenken hoe de dagen zullen zijn waarover Jezus hier sprak in Marcus 13. Ik heb hier zelfs een keer over gedroomd en ik werd badend in het zweet wakker. De wanhoop als je niks of niemand heb om aan vast te houden. De wanhoop als je gouden toren instort en niemand je antwoord kan geven op je vragen. De wanhoop waarbij je geen toekomst ziet of uitzicht op iets beters. Eigenlijk proeven we al een beetje van deze wanhoop. We lezen het steeds meer in de krant in de vorm van geweld, (zelf)moord, overvallen, en steeds vaker gericht naar de mensen waar we normaal om geven (familie en gezin). De mensen willen God niet meer. Ze vertrouwen eerder op hun materieel/geld, op wetenschappers, wereldbeheersers en dat de wereld/aarde zichzelf zal genezen of dat meer regels uiteindelijk mensen zal afremmen van hun criminele daad. Maar soms als je ziek ben kan je lichaam zichzelf niet meer genezen maar moet je naar de dokter en aan de anti biotica. Deze wereld heeft een dokter nodig. Mensen zijn trots hebben vaak geen berouw over slechte dingen. In tijden van nood verwachten mensen antwoorden van de mensen die regeren. Ik bedoel we zien het in bijna elke rampenfilm. Als de wanhoop toeslaat klampen mensen zich aan iedereen vast (politie/brandweer/ambulance) voor antwoorden of hulp. Ergens kan ik me goed inbeelden wat een wanhoop het zal brengen als al datgene waar je hoop op heb gevestigd allemaal instort zeker na beelden van katrina te hebben gezien. Wat doe je namelijk als je alles kwijtraakt waar je vertrouwen in heb gesteld. Na katrina heerste letterlijk chaos of misschien moet ik wel zeggen anarchie. Verkrachtingen, overvallen, honger, losgeslagen bendes, recht van de sterkste etc etc Gewoon alsof je een film bekeek. De politie/FEMA hadden hun handen vol en grepen gewoon niet in.
En laten we maar zwijgen over wat er allemaal in de Superdome is gebeurd.
Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat zoiets (de totale chaos erna) in de VS kon gebeuren ik bedoel de meeste mensen kijk toch op naar de VS als grote broer.
Ik bedoel hoe zouden mensen reageren als zoiets zou gebeuren in Nederland.
Ik kwam een bericht vandaag tegen en ik moest opeens weer aan Marcus 13 denken. Dat als de consumptie niet afneemt binnen 40 jaar we een serieus probleem hebben. Dus maw voedsel tekorten misschien water tekort. Ik moest gelijk denken aan een film Mad Max. Een film waar complete anarchie heerst en mensen ook niet meer geraakt worden door onderlinge geweld. De wereld is de laatste jaren sterk verandert. Ik leef wel in deze wereld maar het is niet meer mijn wereld. Ik kijk uit naar een nieuwe wereld onder leiding van onze Heer Jezus. Voor sommige is dit geen realiteit maar slechts een fabel. Precies zoals in de tijd van Noah. Iedereen dacht dat Noah verknipt was. Maar ik kan me ook goed voorstellen wat er door de gedachte heen ging van Noah toen hij veilig in zijn ark zat en buiten mensen hoorde schreeuwen voor hulp. Hij wist namelijk dat ze allemaal verloren gingen ondanks al zijn waarschuwingen.
God roept mensen vandaag de dag opnieuw op om in te stappen in zijn ark genaamd Jezus. Overal zien we de tekenen om ons heen. De wereld kreunt en steunt.
Ik zou zeggen nu is de tijd om te gaan schuilen bij onze Heer Jezus.

Rom 13
11 U kent de huidige tijd: het moment is gekomen waarop u uit de slaap moet ontwaken, want de redding is ons meer nabij dan toen we tot geloof kwamen. 12 De nacht loopt ten einde, de dag nadert al. Laten we ons daarom ontdoen van de praktijken van de duisternis en ons omgorden met de wapens van het licht. 13 Laten we daarom zo eerzaam leven als past bij de dag en ons onthouden van bras- en slemppartijen, ontucht en losbandigheid, tweespalt en jaloezie. 14 Omkleed u met de Heer Jezus Christus en geef niet toe aan uw eigen wil, die begeerten in u opwekt.

WNF: Overconsumptie vraagt om extra planeten

BERN – Als de wereldwijde consumptie de komende 40 jaar niet afneemt, zijn in 2050 bijna drie planeten nodig om de wereldbevolking te onderhouden. Dat schrijft het Wereld Natuur Fonds (WNF) in het Living Planet Report dat woensdag gepresenteerd wordt.

Volgens het WNF wordt sinds de jaren 70 jaarlijks meer hout uit bossen gekapt dan er teruggroeit en worden elk jaar meer vissen uit de oceaan gevist dan er worden geboren. In 2007 had de aarde anderhalf jaar nodig om de natuurlijke reserves aan te vullen die de mens in een jaar tijd opgebruikte. „Als we de aarde vergelijken met een jaarsalaris, dan hebben we in september ons hele loon voor dat jaar al gespendeerd”, zei WNF-directeur Johan van de Gronden daarover.
Vooral arme landen met een rijke natuur lijden onder de wereldwijde consumptie. Volgens de ‘Living Planet Index’ van het WNF is de rijkdom aan tropische soorten sinds 1970 met 60 procent gedaald. Door grootschalige houtkap verdwijnen leefgebieden en natuurlijke hulpbronnen van dieren, maar ook die van inheemse volken.
Om ervoor te zorgen dat de wereld in 2050 niet twee planeten hoeft te koloniseren, stelde het WNF vier milieuvriendelijke maatregelen op voor een Nederlandse bijdrage aan het afwentelen van dat onheilspellende scenario.
Lees verder op
Overconsumptie Probleem

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: