De Gemeente/Kerk klaarmaken voor de Hemelse Bruidegom

2 06 2010
“Ik kan geen bladzijde open slaan in de Bijbel of het gaat over het profetisch Woord. Je moet wel leren lezen en zien wat er staat,”  vertelt Feike ter Velde, voormalig EO-presentator en voormalig hoofdredacteur van Het Zoeklicht. “De Heilige Geest wil de Gemeente klaar maken voor de hemelse Bruidegom. Gods grote doel is niet zozeer dat we nu allerlei dingen verkrijgen en op wolken wandelen. Of dat alles nu helemaal goed met ons gaat. God wil ons vooral door het lijden heen volmaken, met het ene doel, dat we worden als Jezus.”

“Henk Binnendijk zei altijd: God heeft maar Een zoon, maar die Ene Zoon wil Hij vermenigvuldigen in velen zonen. Dat is Gods doel met ons leven, en dat maakt ons leven geweldig mooi. Dat we bidden: ‘Jezus ik wil worden als U.’ Dat doet de Heilige Geest en God heeft daar Zijn handen vol aan.”

“Met het gelijk worden aan Jezus zijn wij – als het goed is – ook mee bezig. Als dat niet zo is, dan kan je je afvragen of de Geest in je is. Paulus schrijft aan de Korinthiërs: ‘onderzoek jezelf of Christus waarlijk in je is.’ Want als dat niet zo is, dan ben je nog verwerpelijk. Als de Heilige Geest in je hart woont, wil je niets liever dan gehoorzamen aan de stem van God. De Heilige Geest brengt je bij de Bijbel, en de Bijbel brengt je bij Christus. Dat is het normale christelijke leven; de heiligmaking. We kunnen niet zeggen: ‘ik ben nu zo heilig geworden’. Dat zeg je nooit van jezelf. Hoe meer je bij de heiligheid van Christus komt, hoe meer je je eigen falen en zondigheid ziet en je met Paulus kan zeggen: ‘in mij woont geen goed’,” aldus Ter Velde.

Maar daar blijft het niet bij stelt Feike. “Je hebt niets aan te bieden aan God, alleen dat je een verloren zondaar bent. Maar dan zegt God: ‘Ik wil je geen verloren zondaar laten, maar een heilige, een gelovige, een dienstknecht van Jezus Christus maken. Dat is de Heilige Geest vandaag aan het doen in het leven van de gelovigen. Om de Gemeente te voltooien, zonder vlek en rimpel straks te stellen voor de Here God. Dan kan Jezus zeggen: ‘Vader, hier ben Ik, met de kinderen die Gij Mij gegeven hebt.’ Dan zullen wij een lied zingen en onze kronen aan Zijn voeten werpen en zeggen: Here Jezus, U hebt het allemaal gedaan. Wij hebben niets, maar het is alleen door Uw genade.”

Auteur: Rik Bokelman
Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: